Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Δανία: Ιμάμης ζητά από την κυβέρνηση να νομιμοποιήσει το γάμο με ανήλικα κορίτσια ως μέρος της κουλτούρας τους



Η υπόθεση της απαγόρευσης ενός σημαντικού αριθμού γάμων ενήλικων ανδρών με κορίτσια που οι ηλικίες τους δεν ξεπερνούσαν τα 14 έτη έγινε αιτία για να ξεσπάσει σκάνδαλο στην Δανία.
Η υπουργός Μετανάστευσης της χώρας Inger Støjberg δεσμεύτηκε ότι είναι αποφασισμένη στο εξής να προστατέψει τα παιδιά αυτά λέγοντας ότι τα ζευγάρια μουσουλμάνων ενηλίκων με ανήλικες που είτε θα παντρεύονται είτε θα φτάνουν στη Δανία με αυτό το καθεστώς θα χωρίζονται μεταξύ τους μέχρι την ενηλικίωση του κοριτσιού
«Είναι απόλυτα απαράδεκτο ότι υπάρχουν ανήλικες στο σύστημα πολιτικού ασύλου της χώρας που ζουν παντρεμένες ή όχι με ενήλικες και έχω ζητήσει ήδη από την υπηρεσία μετανάστευσης της Δανίας να βάλει ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο» είπε η Støjberg.
Σε μια περίπτωση ένας μουσουλμάνος επιτράπηκε να δει την ανήλικη έγκυο γυναίκα του κάτω από επίβλεψη, ενώ σε μια άλλη περίπτωση ανακαλύφθηκε ότι μια ανήλικη είχε δω΄σει ψεύτικα στοιχεία για την ηλικία της.
Σύμφωνα με τις έρευνες της υπηρεσίας μετανάστευσης 8 ανήλικα κορίτσια που είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή έχουν γεννήσει ζουν σε κέντρα ασύλου στη Δανία. Τώρα η κυβέρνηση της Δανίας θα απελαύνει τους άνδρες που αφήνουν ανήλικα κορίτσια έγκυες δίνοντας παράλληλα άσυλο στα ίδια τα κορίτσια.
Παρά όμως την έντονη αντίδραση από την κοινωνία και την κυβέρνηση της Δανίας ο Ιμάμης Oussama El-Saadi του τζαμιού στην πόλη Aarhus είπε πως η κυβέρνηση πρέπει να χαλαρώσει αυτούς τους νόμους και να σέβεται τις οικογένειες των μεταναστών άσχετα από την ηλικία των γυναικών.
Μιλώντας στην εφημερίδα Metroxpress ο ιμάμης είπε: «Θα πρέπει να εξετάσουμε αυτές τις περιπτώσεις από μια διαφορετική σκοπιά. Πρόκειται για μια εξαιρετική ανθρωπιστική υπόθεση και νομίζω ότι πρέπει να πρέπει η κυβέρνηση να προστατέψει τις οικογένειες αυτές. Είναι παντρεμένοι και ακόμη και αν ο άνδρας έχει τα διπλάσια χρόνια από την γυναίκα έχουν δημιουργήσει μια οικογένεια. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δεχτούμε καθώς τα ζευγάρια αυτά ανήκουν σε μια διαφορετική κουλτούρα και δεν μπορούμε να καταστρέψουμε τις οικογένειες αυτές».
Ο ιμάμης όμως δεν έμεινε μόνο εκεί προχώρησε και παρακάτω λέγοντας: «Βάσει των συνθηκών που επικρατούν σε κέντρα μεταναστών είναι πιο ασφαλές για ένα ανήλικο να είναι παντρεμένο καθώς έτσι έχει ασφάλεια από το παραμένει ανύπαντρο».
Σημειώνεται πως στην Δανία το νεαρότερο ανήλικο κορίτσι που έφτασε παντρεμένο ήταν 14 ετών ενώ στην Νορβηγία μόλις έντεκα.
Πηγη: www.pronews.gr