Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Νορβηγία: Πέρασε ο μουσουλμανικός νόμος για απαγόρευση των μπικίνι!


Η ισχυρή και συνεχώς επεκτεινόμενη παρουσία της μουσουλμανικής κοινότητας στη Νορβηγία, η οποία σε πληθυσμό 5 εκατ. περίπου Νορβηγών ανέρχεται στα 120.000 άτομα ή το 2,4% του πληθυσμού φαίνεται πως έχει αρχίσει να επηρεάζει τον τρόπο ζωής των ίδιων των Νορβηγών.



Χωρίς αναφέρεται ότι υπήρξαν πιέσεις για να μην προσβάλλονται οι 3.500 περίπου μουσουλμάνοι που ζουν στο Τρόντχάιμ οι αρχές της πόλης σκοπεύουν να απαγορεύσουν την ανάρτηση σε δημόσιους χώρους διαφημίσεις για μαγιό και μπικίνι στις οποίες φαίνονται ημίγυμνα ανδρικά και γυναικεία σώματα.



Η τυπική αιτιολόγηση που θέλουν να προχωρήσουν σ’ αυτό -και μάλιστα καλούν και άλλες δυτικές χώρες να ακολουθήσουν- είναι το ότι οι επεξεργασμένες εικόνες των μοντέλων που εμφανίζονται στις φωτογραφίες δίνουν μια εντελώς λάθος εικόνα για τον ανθρώπινο σώμα (κυρίως το γυναικείο), και προωθούν ένα πρότυπο που δεν είναι αληθινό.
Παράλληλα οι αρχές της πόλης επισημαίνουν ότι η έκθεση του γυναικείου σώματος ως σ@ξουαλικό αντικείμενο για χρήση από τους άνδρες δεν έχει θέση σε μία σύγχρονη κοινωνία. Ενώ παράλληλα υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να διαδίδονται φωτογραφίες οι οποίες πιέζουν προς μία συγκεκριμένη πιεστική αντίληψη γύρω από το σώμα.