Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Αρχιμανδρίτης ασελγούσε σε 5χρονο αγόρι μέσα σε μοναστήρι


Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί το έγγραφο της κατάθεσης ανηλίκου, ηλικίας 5 ετών, σε Πταισματοδίκη το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης».


Τα γεγονότα, σύμφωνα με τα όσα καταθέτουν οι μάρτυρες, ξεδιπλώνονται ως εξής:
10 Ιουλίου 2014: Η Άννα Σ., αλβανικής καταγωγής, μητέρα τριών παιδιών, παίρνει τα δύο από αυτά, 4,5 και 3 ετών, και με τη συνοδεία ενός φιλικού ζευγαριού κατευθύνεται προς την Ιερά Μονή..., η οποία απέχει περίπου μιάμιση ώρα από το σπίτι της, προκειμένου να συναντήσει τον ηγούμενο αυτής Αρχιμανδρίτη ... Η μητέρα επιστρέφει με τα παιδιά στη 01.00 τα ξημερώματα. Την επόμενη ημέρα, η γιαγιά των παιδιών παρατηρεί ότι ο 4χρονος δείχνει πολύ στενοχωρημένος και είναι σιωπηλός.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 και ενώ η μητέρα λείπει από το σπίτι περίπου έναν μήνα, τόσο η θεία όσο και η γιαγιά, αλλά και ο πατέρας των παιδιών, υποστηρίζουν ότι ο μεγαλύτερος γιος 4,5 ετών αρχίζει να νιώθει πιο άνετα και να ανοίγεται περισσότερο. Τα όσα κατέθεσε ο ανήλικος στην Εισαγγελία προκαλούν σοκ...:

Ένας πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου -ο γιος του οποίου μάλιστα είναι ο νομικός παραστάτης του Αρχιμανδρίτη-, δύο Μητροπολίτες, ένας Αρχιμανδρίτης, ένας Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ένας ιεροδιάκονος, ένας διάκονος, ένας ιερομόναχος, μία μοναχή και ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός βεβαιώνουν και -κάποιοι εξ αυτών- καταθέτουν ότι οι καταγγελίες κατά του Αρχιμανδρίτη είναι ψευδείς και συκοφαντικές, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα καταπέσουν.


Η καταγγελία σύμφωνα με την εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης» είναι τρομακτική και αφορά Αρχιμανδρίτη της Βορείου Ελλάδος ο οποίος καταγγέλλεται ότι μαζί με έναν ακόμη άντρα παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 5χρονο μέσα στο μοναστήρι του!!! Το αν η καταγγελία ευσταθεί ή όχι είναι έργο της Δικαιοσύνης, η οποία, ωστόσο, τους τελευταίους 18 μήνες κινείται με ρυθμούς χελώνας, και γι’ αυτό το λόγο δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματα των εμπλεκόμενων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε αναφέρει το σχετικό δημοσιεύμα ότι η καταγγελία δεν έγινε στις δικαστικές Αρχές Κομοτηνής αλλά άλλης πόλης της Β. Ελλάδος, όμως θεωρούμε σκόπιμο να τη δημοσιεύσουμε καθώς ο Αρχιμανδρίτης που καταγγέλλεται έχει στενότατες σχέσεις με ίδρυμα της Κομοτηνής, στο οποίο φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται δεκάδες ανήλικα παιδιά και ως εκ τούτου η υπόθεση αποκτά σημαντικές προεκτάσεις και στην περιοχή μας.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις, μία τον Σεπτέμβριο του 2014 και μία συμπληρωματική τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, οι οποίες -άγνωστο για ποιο λόγο και παρά τις σχετικές αιτήσεις- ακόμα δεν έχουν συγχωνευθεί ενώ αξιοπερίεργο είναι ότι δικηγόροι εμφανίζονται και -ξαφνικά- εξαφανίζονται ενώ υψηλόβαθμοι ρασοφόροι και πρώην αεροπαγίτες διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την εντιμότητα του καταγγελλόμενου Αρχιμανδρίτη, χωρίς καν να γνωρίζουν την υπόθεση.
Την ίδια ώρα η διερεύνηση της καταγγελίας εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα στο προκαταρκτικό στάδιο, παρά τη σοβαρότητά της.


Η υπόθεση:
Όταν η γυναίκα τον ρωτάει τι έχει, εκείνος, όπως ισχυρίζεται η ίδια και ο πατέρας του παιδιού, της απαντά ότι «πήγαν στον γέροντα, ότι δεν πέρασαν καλά και ότι δεν του αρέσουν αυτοί», ενώ στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ζευγάρι που τους συνόδευσε, λέει ότι ο άνδρας συνέχεια τον έπιανε στα απόκρυφα σημεία του και επειδή δεν ήθελε, τον χτύπησε και τον κλείδωσε στο αμάξι, χωρίς η μητέρα του που ήταν παρούσα να κάνει κάτι.

14 Ιουλίου 2014: Τέσσερις ημέρες μετά το περιστατικό και ενώ η γιαγιά και ο πατέρας των παιδιών ρωτούν τη μητέρα επίμονα να τους πει τι έχει συμβεί, εκείνη φεύγει για τέσσερις ημέρες από το σπίτι και, όπως ισχυρίζεται ο πατέρας, πηγαίνει στην Αλβανία. Επιστρέφει στις 18 Ιουλίου και, σύμφωνα με τη σχετική μήνυση, μερικές ημέρες αργότερα και κάτω από την πίεση των συνεχών ερωτήσεων για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 10ης Ιουλίου, η Άννα Σ. του επιτίθεται την ώρα που κοιμάται και τον χτυπά στο πρόσωπο. Αργότερα φεύγει και έκτοτε δεν επιστρέφει ποτέ. Μετά το περιστατικό, ο Νίκος Γ. καταθέτει μήνυση κατά της συζύγου του για εγκατάλειψη τέκνων και συζυγικής στέγης.

26 Ιουλίου 2014: Μερικές ημέρες αργότερα, η Άννα Σ. καταθέτει και εκείνη μήνυση κατά του συζύγου της και ισχυρίζεται ότι εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη γιατί την είχε χτυπήσει. Την ίδια μέρα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών, στο οποίο παρίσταται ως βασικός μάρτυρας ο ιδιώτης που καταγγέλλεται από τον 4χρονο για ασέλγεια, βγάζει απόφαση με την οποία διατάζει τη μετοίκιση της μητέρας (η οποία ήδη έχει φύγει από το σπίτι) και των παιδιών, και την παραμονή αυτών στο σπίτι του φιλικού ζευγαριού (!) που την 10η Ιουλίου τούς είχε συνοδεύσει στο μοναστήρι.

28 Αυγούστου 2014: Το δικαστήριο βγάζει προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι του φιλικού ζευγαριού μαζί με τη μητέρα τους. Ο πατέρας ζητεί από το δικαστήριο να εξεταστεί ο 4χρονος, καθώς υποστηρίζει ότι από εκείνη την ημέρα είναι μονίμως σκυθρωπός και δεν θέλει να πλησιάσει τη μητέρα του. Το αίτημά του όμως δεν γίνεται δεκτό, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να μην επιτρέψει στα παιδιά να φύγουν από το πατρικό τους σπίτι.
Για αυτόν τον λόγο τού ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση δικαστικής απόφασης και αρπαγή ανηλίκου. Εκείνος, από τη μεριά του, λέει ότι αρνείται να επιτρέψει στα παιδιά του να μείνουν στο σπίτι του ανθρώπου που ο μεγαλύτερος γιος καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση.

«Το καλοκαίρι που μας πήγανε στον γέροντα, ο γέροντας με φίλησε στο στόμα και εγώ τον κλότσησα και η μαμά με μάλωσε και με χτύπησε. Μετά με κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο με παιχνίδια πρώτα με την Ε. (η σύντροφος του άνδρα που καταγγέλλεται για ασέλγεια) και μετά μόνο μου, και ήρθε ο γέροντας και μου έβγαζε τη γλώσσα και μου έπιανε το π... και μου βάζε το δάχτυλό του στον π.. μου και εγώ φώναξα βοήθεια και ήρθε ο ψηλός με το μουστάκι (ο άνδρας που καταγγέλλεται για ασέλγεια), με κοπάνησε στο κεφάλι και με κλείδωσε στο αμάξι. Μετά από ώρα ήρθε πάλι ο ψηλός με το μουστάκι στο αμάξι και εγώ... και μου έπιανε το π... και έβγαλε το δικό του π.. έξω να μου το βάλει στο στόμα και εγώ φώναξα βοήθεια και βγήκα από το αμάξι και κρύφτηκα από κάτω και μετά ήρθε η μαμά με μάλωσε να βγω από το αμάξι και μετά με μάλωσε η μαμά να μην τα πω αυτά σε κανέναν, γιατί θα με σκοτώσουν στο ξύλο».

Η συστατική επιστολή του Αρεοπαγίτη
Μάλιστα, ο πρώην Αρεοπαγίτης με συστατική του επιστολή διαβεβαίωνε για το ήθος του Αρχιμανδρίτη, τονίζοντας σε αυτήν ότι ο καταγγελλόμενος ήταν επί πολλά έτη πνευματικός τόσο του ιδίου όσο και των παιδιών του, τον φιλοξενούσε σπίτι του και ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψη του κάτι το μεμπτό.Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον ότι μετά τις βεβαιώσεις των παραπάνω προσώπων, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο (!!!) καθώς φαίνεται να «εξαφανίστηκαν» από τον φάκελο της δικογραφίας σημαντικά έγγραφα όπως αυτό που παρουσιάζει η «Φωνή της Ροδόπης» αλλά και βεβαιώσεις παιδοψυχολόγων.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του πατέρα του ανήλικου ο οποίος προσέφυγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αποτέλεσμα να δοθεί εκ νέου εντολή προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.Τέλος, να σημειώσουμε ότι αρμόδια για να κρίνει την αλήθεια είναι η Δικαιοσύνη και μόνο, τα αντανακλαστικά όμως της οποίας θα πρέπει να είναι ταχύτερα σε τέτοιου είδους περιπτώσεων. Ο φάκελος με όλα τα έγγραφα και τις καταγγελίες που έχει συλλέξει η «Φωνή της Ροδόπης»παραμένουν στη διάθεση των δικαστικών Αρχών.
Πηγή: Φωνή της Ροδόπης